عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد چیست؟ (معرفی 15 مورد)

با اطلاع از عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد میتوانید خود را از مشکلات و ناراحتیهای بسیاری نجات داده و به طور مؤثرتری از قلب دوم خود محافظت کنید. کفش نامناسب میتواند سبب مشکلات متعددی همچون درد پا، فرو رفتن ناخن، میخچه و… شده و راه رفتن را برای شما چالشبرانگیز کند.
اما نگران نباشید ما اینجا هستیم که به شما کمک کنیم بهترین نتیجه را از خرید کفش زنانه یا مردانه تجربه کرده و دقیقاً بدانید پوشیدن کفش غیر استاندارد میتواند چه بلایی سر سلامت پاهای شما بیاورد؛ بنابراین تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید تا اطلاعات ارزشمندی درمورد عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد در اختیارتان قرار دهیم.
عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد
با پوشیدن کفشهای تنگ و بیکیفیت که طراحی اصولی ندارند، پاهای شما تحت فشار قرار گرفته و دچار انواع بیماریهای خواهند شد که برخی از آنها بسیار سخت و جدی بوده و نیازمند درمان هستند.
درد پا
نخستین عارضهای که با پوشیدن کفشهای تنگ و نامناسب به سراغتان میآید، درد پاهایتان است. درواقع هنگامی که کفشهای شما تنگ باشند یا قالب آنها با پای شما هماهنگی نداشته باشد، بعد از مدتی استفاده قطعاً دچار پادرد خواهید شد.
کفشهای دارای کف صاف و نازک آسیبهای بسیاری به استخوانهای پا وارد کرده و سبب بروز مشکلات جدی پا میشوند. در این صورت راه رفتن برای شما بسیار سخت و آزاردهنده خواهد بود؛ زیرا این دردها به شکل دردهای تیرکشنده بوده و با سوزش پا همراه هستند.
5 مدل کفش مخصوص درمان واریس پا- خرید اینترنتی کفش ارزان+ عکس
میخچه پا
مورد بعدی از عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد مربوط به ایجاد میخچه پا است که در لای انگشتان یا روی آنها به وجود میآید. اگر کفشی را بپوشید که به پای شما فشار بیاورد یا سطح رویه آن به صورتی باشد که هیچ راهی جهت تنفس پاها وجود نداشته باشد، سبب ایچاد میخچه پا خواهد شد.
البته ممکن است افراد این مشکل را در اثر پوشیدن کفشهای نوک تیز یا کفشهایی با سایز نامناسب نیز تجربه کنند.
بد شکل شدن پا
یکی از مهمترین عوارض کفش های غیر استاندارد بد شکل شدن فرم پاها است؛ زیرا با پوشیدن کفشهای تنگ، انگشتان پا داخل کفش تحت فشار قرار میگیرند و این موضوع به مرور زمان سبب تغییر شکل پا میشود.
البته طبق تحقیقات انجام شده این مورد از عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد در اثر پوشیدن کفشهای نوک تیز نیز رخ میدهد.
فرو رفتن ناخن در گوشت
این مورد از عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد زمانی اتفاق میافتد که نوک ناخن بیش از حد کوتاه شود. پوشیدن کفشهای تنگ این آسیب را تشدید کرده، ناخن شست را روی انگشت بعدی فشار داده و فشاری غیرطبیعی روی ناخن اعمال میکند.
بیماری نوروپاتی
نوروپاتی یکی از خطرناکترین بیماری های کفش نامناسب است که افراد مبتلا به آن همواره احساس سوزن سوزن شدن پا را دارند و کف پاهایشان دائماً خواب میرود.
متاسفانه این نوع از عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد درمان مؤثری ندارد و بیشتر در افراد مبتلا به دیابت دیده میشود. برای جلوگیری از این عارضه توصیه میشود افراد از کفشهای چرم طبی استفاده کنند.
انحراف شست پا
از دیگر عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد باید به انحراف شست پاها اشاره کنیم که سبب میشود استخوان یا بافت انگشت بزرگ شده و انگشت فرد به سمت داخل کج شود. به طور کلی این عارضه در اثر پوشیدن دمپایی سرپوشیده نامناسب یا کفشهایی با قالب غیراستاندارد بروز میکند.
کمردرد
شایان ذکر است کمر درد از مهمترین عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد است که به علت عدم پشتیبانی کافی در مناطق مهم کمر و اعمال فشار زیاد روی این مناطق ایجاد میشود.
بونیون
عارضه بونیون (بیرون زدگی استخوان کنار انگشت کوچک پا) به بزرگ شدن استخوان یا بافت اطراف مفصل قاعده شست پا اطلاق میشود. در این عارضه شست پا به سمت انگشتهای دیگر متمایل شده و با التهاب و درد پا همراه است. با وجود تأثیر بسزای عوامل ژنتیکی در بروز این مشکل، استفاده از کفشهای تنگ نیز در بروز بونیون نقش دارد.
روی هم رفتن ناخنها
نمیتوان در بررسی عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد به روی هم رفتن ناخنهای پا اشاره نکرد. درواقع زمانی که فشار زیادی روی انگشتان پا اعمال میشود، سبب میشود تا ناخنها روی هم قرار بگیرند. اگر این مشکل مورد بررسی و درمان قرار نگیرد، تشدید شده و روند درمان سختتر خواهد شد.
عفونت قارچی
بروز عفونتهای قارچی از دیگر عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد است؛ زیرا کفشهای تنگ سبب تعریق بیشتر پوست میشوند و این تعریق محل مناسبی برای رشد عفونتهای قارچی است.
پای دیابتی
شاید کمتر اسم عارضه پای دیابتی به گوشتان رسیده باشد؛ اما باید بدانید یکی از سختترین عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد این عارضه است. افراد دیابتی اغلب از آسیب عصب در پاهای خود رنج برده و نمیتوانند زخم، درد یا خارش پوست در ناحیه پا را احساس کنند.
درنتیجه، پوشیدن کفشهای تنگ برای این افراد میتواند سبب بروز تاول یا تورم شده و منجر به عفونتهای جدی شود. با این توصیف عدم استفاده از کفشهای تنگ و غیراستاندارد برای افراد مبتلا به دیابت یک هشدار جدی است و در غیر این صورت میتواند سلامت آنها را به خطر بیندازد.
صافی کف پا
تشدید صافی کف پاها با پوشیدن کفشهای غیراستاندارد میتواند با برخی مشکلات همراه بوده و نتایج نامطلوبی همچون راه رفتن آزاردهنده، تورم، درد و صافی پاها را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین اگر کف پای تخت و صافی دارید، حتما از کفشهای مناسب استفاده کنید تا دچار عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیراستاندارد نشوید.
عارضه انگشت چکشی
در این عارضه پا به سمت داخل جمع میشود و دیگر نمیتواند به شکل صاف درون کفش قرار گیرد. علت این مشکل استفاده از کفشهای پاشنه بلند و غیراستاندارد است.
اگر میخواهید با اسنفاده از کفشهای پاشنه بلند به این نوع از عوارض پوشیدن کفش نامناسب و تنگ دچار نشوید، باید حتماً از کفشهایی که به صورت استاندارد طراحی و تولید شدهاند استفاده کنید.
خارپاشنه
احتمالاً میدانید که کفش نامناسب و درد پاشنه پا با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند. خارپاشنه از رایجترین عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد است و در این عارضه که به علت نشست کلسیم به وجود میآید شاهد تشکیل استخوانهای کوچک در قسمت زیرین استخوان پاشنه پا هستیم.
به طور معمول درد خارپاشنه در پیادهرویهای طولانی خود را نشان داده و سبب آزار و اذیت فرد میشود؛ همچنین این درد در ابتدای روز و بعد از بیدار شدن شدت گرفته و در ادامه روز کم کم کاهش پیدا میکند.
کاهش گردش خون
پوشیدن کفش تنگ باعث میشود خون در ناحیه پا به خوبی جریان نداشته باشد و این موضوع به سوزن سوزن شدن یا بی حسی پاها منجر میشود.
نحوه تشخیص کفش استاندارد و مناسب
حال که با عوارض پوشیدن کفش تنگ و نامناسب برای پا آشنا شدهاید، میتوانید با در نظر گرفتن چند نکته مهم از عوارض پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد در امان مانده و سلامت پاهایتان را حفظ کنید. به صورت کلی کفشهای استاندارد چنین ویژگیهایی دارند:
- یک کفش استاندارد به خوبی فضای کافی برای حرکت انگشتان پا را فراهم میکند.
- کفش استاندارد و مناسب از کفی بالشتکی برخوردار است که در زمان راه رفتن ضربه را جذب کرده و پایهای راحت برای پاها خواهد بود.
- این کفشها دارای قوسی مناسب برای حفظ انحنای طبیعی پا و پخش کردن وزن به شکل مساوی هستند.
- یک کفش استاندارد از متریال باکیفیت ساخته شده و با داشتن قابلیت تنفس سبب گردش هوا داخل کفش شده و از تعریق بیش از حد و ایجاد ناراحتی جلوگیری میکند.
شانی لند؛ بهترین تجربه از خرید کیف و کفش
اگر به دنبال فروشگاهی قابل اعتماد جهت خرید انواع کیف و کفش زنانه با بهترین قیمتها و تنوعی فوقالعاده هستید، نباید فروشگاه شانی لند را از دست بدهید.
شما میتوانید از شانی لند انواع کفش اسپرت دخترانه، صندل تابستانه، کفش مجلسی زنانه، دمپایی، روفرشی، کالج، نیم بوت و… و تنوع بینظیری از کیفهای زیبای زنانه را با قیمتهای استثنایی و تخفیفات عالی خریداری کرده و یک استایل شیک و زیبا برای خود بسازید.
کلام پایانی
پوشیدن کفش تنگ و غیر استاندارد میتواند سبب مشکلات مختلفی همچون پا درد، کمر درد، میخچه و… شود و راه رفتن را برایتان آزاردهنده کند.
از آنجایی که شما با درک اینکه عوارض کفش تنگ چیست و یک کفش نامناسب میتواند تا چه اندازه به سلامت پاهای شما آسیب بزند میتوانید خرید مطمئنتری داشته باشید، ما در این مطلب به معرفی انواع عوارض کفش تنگ و مشکلات پا و راهنمای خرید کفش استاندارد پرداختیم.
سؤالات متداول
۱. آیا پوشیدن کفشهای صاف برای پا ضرر دارد؟
بله این نوع کفشها فشار زیادی به قوس پا وارد کرده و سبب ایجاد درد در ناحیه کمر و کف پا میشوند.
۲. چگونه از ایجاد میخچه و پینه پا جلوگیری کنیم؟
با استفاده از کفی نرم، مرطوب نگه داشتن پوست و استفاده از کفشهای مناسب و اندازه پا
۳. چگونه میتوان کفش غیراستاندارد را اصلاح کرد؟
از انواع راه حل برای کفش تنگ و غیراستاندارد میتوان به استفاده از کفیهای طبی و تنظیم پاشنه اشاره کرد.
سایر مقالات:
خرید ست کیف و کفش برای روز مادر |
راهنمای خرید ست کیف و کفش برای ولنتاین |
عوارض پوشیدن کفش بدون جوراب |